RVM Kunststoffen
Bereikbaar0184 412 723

Wat is het verschil tussen PVC-C en PVC-U?

07-12-2018

Het verschil tussen PVC-C en PVC-U is de toepasbaarheid van de materialen bij verschillende werktemperaturen. PVC-C is te gebruiken bij een temperatuur van 0° tot +90°C en PVC-U bij een temperatuur van 0° tot +60°. 

NEEM DIRECT CONTACT OP

goede mechanische eigenschappen van Pvc-c

PVC-C staat bekend om zijn goede mechanische eigenschappen bij een hogere temperatuur. De grote trekvastheid, stijfheid en slagvastigheid van het materiaal PVC-C leveren een groot voordeel op bij de transport met een hoge temperatuur. 

stabiliteit en bestendigheid van PVc-u

PVC-U staat garant voor de beste thermische stabiliteit en chemische bestendigheid bij het vervoer van media. Het materiaal PVC-U is veilig, efficiënt en betrouwbaar voor het gebruik in de scheepsbouw of offshore.

DE geschiktheid van de 2 soorten pvc

Omdat PVC-C beter te gebruiken is bij een hogere werktemperatuur is het materiaal geschikt voor het vervoeren van warm water. Daarentegen is PVC-U geschikt voor de stroom van basen, zwakke zuren en zouten, chloor, drinkwater en demiwater. Voor de stroom van koud, grijs en zwart water of voor een waterbehandeling en het aanleggen van een ballast water systeem zijn beide soorten PVC geschikt.

De voordelen van pvc-c en pvc-u

Beide soorten PVC van George Fischer beschikken over een goede chemische bestendigheid en over een certificering voor het gebruik in de scheepsbouw en offshore. Toch zorgt het verschil in toepasbaarheid ook voor verschillende eigenschappen:

Voordelen van PVC-C

  • Toont bij een hogere temperatuur goede mechanische eigenschappen
  • Is brandwerend en vlamdovend

Voordelen van PVC-U

  • Een lage investering betreft gereedschap en apparatuur
  • Beschikt over een goede corrosiebestendigheid

Vraag uw offerte aan voor pvc-c of pvc-u

Bent u benieuwd naar de prijs van PVC-C of PVC-U? Vraag uw offerte aan en u krijgt snel een antwoord. Of heeft u nog vragen over PVC-C of PVC-U? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder! 

Neem direct contact op
1918-1.jpg

Waarom R.V.M. Kunststoffen?

  • Specialist in kunststof leidingsystemen
  • Uitgebreide voorraad
  • Kwaliteit en service staan voorop
  • Snelle levertijd
  • Advies op maat