RVM Kunststoffen
Bereikbaar0184 412 723

PVC-U

Waarom R.V.M. Kunststoffen?
 • Specialist in kunststof leidingsystemen
 • Uitgebreide voorraad
 • Kwaliteit en service staan voorop
 • Snelle levertijd
 • Advies op maat
Productbeschrijving

Wij leveren het complete programma PVC-U van Georg Fischer. Deze zijn geschikt voor werktemperaturen van  0° tot +60°C. Het systeem is met name geschikt voor omgevingen en medium met zout, chloor, alkaliën en basen. Hierdoor leent het systeem zich uitstekend voor de scheepsbouw en offshore.

 

Wat is pvc-u?

PVC-U is een polyvinylchloride zonder weekmakers. Het is een van de meeste bekende en toegepast kunststoffen en is geschikt voor veel verschillende toepassingen. Dit komt doordat de kunststof ideale eigenschappen heeft en geheel onderhoudsvrij is.

 

BELANGRIJKSTE VOORDELEN PVC-U

 • Lage investering voor wat betreft gereedschappen en apparatuur
 • Gecertificeerd en goedgekeurd voor de scheepsbouw en offshore
 • Zeer goede chemische bestendigheid en corrosiebestendigheid
 • Geheel onderhoudsvrij 
 • Lage installatiekosten
 • Lange operationele levensduur

 

PVC-U gekwalificeerd conform DIN 8062 en ISO-R161-1960

Onze PVC-U leidingsystemen zijn van de beste kwaliteit. Al onze PVC-U materialen van Georg Fischer zijn gekwalificeerd conform DIN 8062 en ook conform ISO-R161-1960. Ons gehele overzicht van kwalificaties is te vinden in het prijsoverzicht.

 

EIGENSCHAPPEN PVC-U

 • Drukvermogen tot 16 bar.
 • Temperatuurbereik 0°C tot +60°C. 

BELANGRIJKSTE TOEPASSINGEN

 

Levensduur van PVC-u

Metaal is momenteel een van de meest gebruikte materialen voor buizen. In metalen producten treed corrosie op. Dit kan de veiligheid op een werkplek verminderen en het gebruik van leidingen stilleggen. Door ervaring uit de praktijk en technische beoordelingen in laboratoria, is aangetoond dat nieuwe buizen gemaakt van PVC-U een verwachte levensduur hebben van meer dan 100 jaar.

 

Veilige verbinding

Een veelvoorkomend zwak punt bij leidingsystemen is de verbinding. Wanneer de verbindingen niet goed worden verlijmd kan dit voor gevaarlijke complicaties zorgen. Deze zijn soms voor langere onopgemerkt. Op PVC-U buizen kunnen diverse speciale lijmen op oplosmiddelbasis worden toegepast. De speciale lijm zorgt ervoor dat de PVC-U buizen tijdens de verbinding samensmelten en een continue verbinding vormen.

 

PVC-u leidingsystemen voor elke toepassing

PVC-U-leidingsystemen worden toegepast voor talloze oplossingen op industrieel gebied. Naast de PVC-U leidingsystemen in de scheepsbouw, wordt PVC-U ook toegepast in de productie van micro-elektronica, drinkwaterbehandeling en de voedingsindustrie. 

 

PVC-U BUIZEN, PVC-U FITTINGEN EN PVC-U APPENDAGES

Het PVC-U programma van GeorgFischer is allesomvattend. In het programma vindt u buizen, fittingen en appendages in alle soorten en maten.  

 

Offerte aanvragen

Scherpe prijs ontvangen voor PVC-U van Georg Fischer? Vraag een offerte aan of bel ons op 0184 412 723. Van offertes op maat tot levering, uw aanvraag wordt snel opgepakt.

Neem direct contact op

BEKIJK HET GEHELE PROGRAMMA

Op zoek naar een specifiek onderdeel of meer weten over het PVC-U programma van Georg Fischer.

Download de Georg Fischer PVC-U prijslijst
Georg Fischer PVC U

 
Heeft u een vraag over PVC-U