RVM Kunststoffen
Bereikbaar0184 412 723

De maritieme oplossingen van Georg Fischer

18-02-2020

De maritieme oplossingen van Georg Fischer

Georg Fischer staat bekend als producent van hoogwaardige en innovatieve kunststof leidingsystemen. De oplossingen van Georg Fischer zijn toepasbaar in verschillende branches. Door de jarenlange ervaring van RVM kunststoffen binnen de maritieme sector zijn wij door Georg Fischer geselecteerd als partner voor Nederland.

Eigenschappen van PVC-C en PVC-U

Voor zowel PVC-C als PVC-U leveren wij het complete programma van Georg Fischer. Zo is PVC-C geschikt voor hogere werktemperaturen, zelfs tot +90°C. In het geval van PVC-U is de maximale werktemperatuur +60°C. Beide varianten zijn toepasbaar voor grijs en zwart water en hebben een drukvermogen tot 16 bar.

Leidingsysteem voor lage temperaturen

Het leidingsysteem van Georg Fischer is voornamelijk geschikt voor koelwater en secundaire koudesystemen. Het ABS leidingssysteem wordt gebruikt in omgevingen met een lage temperatuur en behoudt een hoge slagvastheid bij een temperatuur tot -40°C. Daarnaast is dit systeem ook corrosievrij en staat het bekend als een lichtgewicht leidingsysteem. 

Lichtgewicht kunststof afvoersysteem, Fuseal Sea Drain (PPFR)

Dit is een lichtgewicht kunststof afvoersysteem geschikt voor grijs en zwart afvalwater. De Fuseal Sea Drain is een thermoplastische polymeer verrijkt  met brandvertragende stof, vandaar de naam Fuseal PPFR. Daarnaast is het systeem voorzien van draaibare kragen waardoor deze flexibel te monteren zijn. Ideaal voor beperkte ruimten of moeilijk te bereikbare plaatsen.

Instaflex, geluidsdempend en corrosievrij

Instaflex in een modern kunststof leidingsysteem. Het is geschikt voor warm- en koud tapwater en persluchtleidingen. Het onderscheid zich door de goede geluidsdemping en de bestendigheid tegen corrosie. Ook bij een langere periode waarbij het water stilstaat zal de waterkwaliteit niet afnemen.

Ifit, Innovatief installatiesysteem

Dit innovatieve installatiesysteem werkt met push-fit koppelingen en is modulair. Het is een flexibel systeem geschikt voor medium van 0°C tot +95°C. Door het temperatuurbereik is het systeem geschikt voor warm- en koud watersystemen. Het installatiesysteem is gecertificeerd en goedgekeurd voor de scheepsbouw en offshore. 

UNI-Coupling, het beste alternatief voor een Straub koppeling

Met de UNI-Coupling maakt u snel eenvoudig verbinding tussen twee buizen. Beter dan draadverbinding, sneller dan lasverbinding en veiliger dan een flensverbinding. Daarmee is de UNI-Coupling het beste alternatief voor een Straub koppeling. Wij hebben de volgende UNI-Coupling types op voorraad:

  • UNI-Rep: buiskoppeling geschikt voor eenvoudige en snelle reparatie.
  • UNI-Flex: Niet trekvaste buiskoppeling geschikt voor het aansluiten van tegengehouden pijpleidingen.
  • UNI-Plastgrip: Trekvaste koppeling om plastic leidingen te verbinden.
  • UNI-Combigrip: Trekvaste koppeling om plastic leidingen met metalen leidingen te verbinden.
  • UNI-Grip: Trekvaste koppeling om noodzaak voor flenzen, lassen, groeven en aftakken te vervangen.

ecoFIT (PE), UV-bestendig

EcoFIT (PE) heeft als belangrijkste voordeel dat het UV-bestendig is. Ook is het oppervlak van dit systeem zeer glad en hierdoor heeft het medium weinig weerstand op de wanden van het systeem. De stromingseigenschappen zijn zelfs beter dan stalen leidingsystemen. Daarnaast is het een modulair en eenvoudig te installeren systeem.

JRG Sanipex MT, Snelle installatie

Het JRG Sanipex MT programma van Georg Fischer is geschikt voor werktemperaturen 0°C tot +95°C. Het belangrijkste voordeel van dit programma is dat de fittingen inwendig volledig vlak zijn ten opzichte van de buis. Hierdoor kunnen nergens punten ontstaan die stilstaand water bevatten en zo de kans op legionella te minimaliseren.

Meer weten over de mogelijkheden van onze maritieme oplossingen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem direct contact op
1671-maritiemhome.png

Waarom R.V.M. Kunststoffen?

  • Specialist in kunststof leidingsystemen
  • Uitgebreide voorraad
  • Kwaliteit en service staan voorop
  • Snelle levertijd
  • Advies op maat